META name="Author" content="Sanal Ülke">

Sanal Ülke

Sanal Ülke

Özgüven Kuralları

Bizde güven hormonu var ve çocuğa yaklaştığımızda bile özgüven hormonu sağlayan amikdala diye bir hormon var ve o hormon salgılanır. Kadınlar araştırmalara göre erkeklere göre daha endişelidir.

3)Eleştirirken Dikkatli Olun.
Çocuğunuzu disipline etmek ebeveynliğin önemli bir parçası ancak çocuğunuzu uyarırken ya da çocuğunuza ceza verirken onun şunu anlamasını sağlamalısınız; siz onun yaptığı yanlış davranıştan dolayı üzgün ve endişelisiniz, yoksa kızgınlığınızın sebebi onun kişiliği ile ilgili değil. Çocuğunuza isim takmanız, aşağılayıcı konuşmanız veya başka bir çocukla kıyaslamanız doğru değildir. Çocuğunuza açıkça davranışıyla ilgili neyin kabul edilemez olduğunu, neyin doğru olmadığını ve sizin neler hissettiğinizi söylemelisiniz.

Bazen toplum arasında iyi bir dinleyici olur ve özgün problemi bu sayede sorun olmaktadır. Olaylar kafada büyürse özgüven soruu başlar ve özgüven sayesinde kişi iyi bir dinleyici olurlar.

4.) Çocuğunuzun mükemmel olmadığını kabul edin ve onun da kendisi için bunu kabul etmesine yardım edin.
Çocuğunuzun doğru davranışlarını desteklemenin yolu onun özgüvenini de güçlendirmekten geçiyor. Çocuğunuza kaçınılmaz hatalarla baş edebilme konusunda da yardım etmelisiniz. Çocuklar bazen kendileriyle ilgili bazı şeyleri beğenmediklerini söylerler onların bu olumsuz düşüncelerini bazı önemler alarak ve beklentilerini düzenleyerek engelleyebilirsiniz. Fiziksel görüntüsünden memnun olmayan çocuğunuzla beraberce spor yaparak vücuduyla ilgili olumsuz düşüncelerinden arınmasını sağlayabilirsiniz. Dergilerdeki modeller gibi olmak zorunda olmadıklarını da bilmelidirler.