META name="Author" content="Sanal Ülke">

Sanal Ülke

Sanal Ülke

Maketten konut alırken dikkat edilmesi gerekenler

Kriz dönemlerinde gayrimenkul paranın karşıtı bir kaynaktır. Gayrimenkul sektörü yatırımcısına her zaman para kazandıran bir sektör olduğu için insanlar genelde gayrimenkule yatırım yaparlar. Maket üzerinden yapılan satışlarda dikkat edilmesi hususların en başında mütahhait firmanın referanslarını iyi araştırması gereklidir. Daha önceki projelerinde mahkemelik olmuşlar mı bunlara çok iyi bakılması gereklidir.

Türkiye'de çok doyumsuzluk var ve inşaat sahipleri insanları kandırmayı bir marifet sanıyorlar. İncelenen evlere bakıyoruz ki evlere güvenli raporu veriyorlar ve ilk depremde o ev yıkılıyor bu çok tehlikelidir.

Genelde daha önce referansları güçlü olan projeler daha çok talep görür. Bu işin hukuki, ekonomik ve teknik boyut ile değerlendirmek gerekiyor. Sizin satın alacağınız arsa üzerinde inşaatı yapılacak arsanın üzerinde herhangi bir haciz işlemi var mı bunlara tapu dairesinden bakabilirsiniz. Bunu yanında projenin yanında belediye ile ilgili bir problem var mı bunu araştırmak gerekir.

Evler genelde banka kredisi ile alınmaktadır, projede banka var ise ve konut banka kredisi ile alınıyorsa o evi almak doğru olacaktır. Eğer projede banka var ise banka mütahiti kontrol eder ve yapı denetimleri vasıtasıyla yapılaak olan konutu kontrol etmektedir.

Bununla birlikte inşaata başlamış projelerde kat mülkiyetleri kavramını satıcı personel ile görüşmeni gereklidir. Siz daireyi alırken kat irtifakı, kat mülkiyetine geçiş masrafları, damga vergisi, su doğalgaz abonmanlık bedelleri, güvence bedelleri satın alacağınız fiyata dahil mi bunları önceden öğrenmek çok önemlidir.

Kaynak: Nakliyat ankara