META name="Author" content="Sanal Ülke">

Sanal Ülke

Sanal Ülke

Dünya nereye gidiyor?

Devamlı ABD ordusunun bulunması 11 Eylül olaylarından sonra olmuştur. Olaylar bir türlü çözülmüyor ve devletlerin işgal edilmesi hala sürüyor. 2011 yılında arap baharı deniliyor, demokrasinin bir günde geleceğini zannediyor.

Libya'ya müdahele ediliyor ve Suriye'ye yavaş yavaş gelindiğini görüyoruz. Hesaplamadıkları olay ise 1945'lerde atılan atom bombasından sonra jeolojik açıdan atom çağı ve dünyanın kirlenmesi çağ başlıyor. Bütün bunlar dünyanın havasını değiştiriyor, iklimler değişiyor ve bir yandan da endüstri ile birlkte kirlenme binlerce insanı yerinden ediyor. Arap baharından sonra büyük bir göç başladı. Ve göçler hep batıya doğru oluyor. Peşinden iklim değişikliği ile bu ikisi birlikte kesişerek felaketler kesişmesi meydana geliyor. 

ABD istediği düşünceyi dünyaya bilim adamları, psikologlar tarafından yayıyor. ABD'de başkanlık sistemi nasıl işliyor diye sormak yerine bunları geçelim ve güvenliğimize önem verelim.

Avrupa, kendi sosyal yapısını değiştiren büyük bir göçün üzerinde. Terör insanları öldürüyor ve dünya artık korku içerisinde. Ülkelerde terörist gruplar birleşmeye başladı artık birlik beraberlik yerine bireysel olarka çıkmaya çalışıyoruz ama o da yetmiyor. Türkiye'de stratejik araştırma merkezleri kurulmalı ve arap baharının arkasındaki realitenin ortaya çıkması çok önemlidir. Kaynak: Ankara nakliyat

Kaynka: Kişisel Blog