META name="Author" content="Sanal Ülke">

Sanal Ülke

Sanal Ülke

Herkes sevdiği işi yapsa ne olur

Bir insan iyi yetiştirilirse ve istediği gib yatkınlığı oldu okullarda yetişse kişi kendisini iyi ifade eder ve hem ülke hem de kişi kazanır.

Çocuğun hangi kabiliyeti var ise ona göre öğretmene haber vermeli ve ona göre çocuğu yetiştirmeliyiz. Kişi aynı zamanda bir baskılama yapıyor. Herkesin doktor, mühendis olmasına gerek yok. Herkes kendi sevdiği işi yapsa herkes hayatından memnun olur ve herkes sevdiği işi yapsa bir gün bile yorulmaz. İnsan sevdiği işi yapsa yorulmaz. Sevdiğin işi yaptığında zaten mutlu oluyorsun bu mutluluk seni yormaz. Bugün toplumun yüzde 85'i sevmediği işi yapıyor ve hoşlanmadığı işi yapıyor ve çaresizlik içerisinde yaşıyor. 

Herkes bildiği ve sevdiği işi yapan bir ülkede olsaydık daha farklı olur. Ellerimizin altındaki malzeme çocuklar, kimin neye kabiliyeti var ise ona göre çalışması çok iyidir. sektöründe çalışan bir insan bilgisayar başında olmayacağı gibi bilgisayar mühendisi ise ankara nakliyat sektöründe hoş durmaz. Bu dünyanın kanunudur ve kişi eğer kendini keşfederse zaten o yöne doğru ilerler.