META name="Author" content="Sanal Ülke">

Sanal Ülke

Sanal Ülke

Sinav Kaygisi Stres ve Taktikler

 


Çok uzun saatlerde çalışabilirsiniz, çok çalışıyorum ama karşılığını alamıyorum. Bunu yönetecek duygusal donanıma sahip olmakta gereklidir.Eğer sen sınavı olumsuzlarsan o çalıştığından faydalı olamayacaktır. Eğer sınav hazırlanırsan çalışırken bu bana fayda sağlayacak, param çok olacak dersen o zaman motiveli bir şekilde ders çalışabilirsiniz.

Son dakikada motivasyon kırılaması yaşıyor gençler, sınav hali stratejisi gelişmeyenler sınavda tökezliyorlar. Ne gençler çok zeki ve çalışkan ama sınavı kontrol edemediği için kişi etkileniyor ve verimli olamıyor.

Stres aynı zamanda üniversite tercihi yaparken nelere dikkat etmeliyiz gibi gelmektedir. Sınav stresini geçtikten sonra üniversite tercihide çok önemlidir. Okullar çok ve öğrenciler yanlış bir şey yapmak istemiyor. Kararsızlık çok kötüdür, hatta taşınırken mesela ankara nakliyat firması seçerken bile kararsız kalıyor çünkü çok çeşitlilik yok.

10 dakikada bir soruda harcamak öğrencilerin yaptığı en büyük hatalardan birisidir, turlarsın ve bakarsın sorulara ne tip konular var. Bu sayede zor sorularda takılmaz ve kolay sorulara gitmek için acele edersiniz bu aynı zamanda sizi motive etmektedir.

Hızlı okuyup çözmeye çalışıyoruz, doğru okuma ve vurguyu yaparak okumak ve sorulara o şekilde bakılmalıdır. Daha çok şey anlayım diye çok hızlı okursanız yanlış yaparsınız, seri okunabilir ama hızlı okumak mantıklı değildir.

Kaynak: Kişisel Blog